Garang dia kerana untuk menjaga maruah dan syariat Illahi. Rakan-rakan aku juga ada membantu dalam kes ini. “ Alya tak tahu la mama. Apabila ditanya, jawapannya cukup mudah. Rumah punyalah besar, tapi sunyi sepi. Dengan senyumannya yang manis. Sikap malas memang ada, sampai terlupa buat segala kerja umah. Bermula dengan Novel Suamiku Encik ‘Perfect 10′, terus klik pada nama penulis, dan tersangkut dari pagi tadi membaca cerpen2nya yang latest sampai yang ni,. Kerana aku tahu, pasti suami Nabilla, Hidayah dan Fatin aku ke rumah ini. Tapi entah mengapa. Ha,,mungkin itu jenis perasaan aku sekarang ni. Impian dari kecil, tetiba terhalang sebab suami says no. Tapi tak apa, boleh cuba lagi kut lain kali. Yuks , memang tak la nak sweet-sweet dengan kau. Ngok ngek jugak aku nie. Aku dah hilang kata2 nak cakap ni jadi tutup tv dan berlalu ke bilik utk tidur. Entah apa taste la diorang ni bisik aku, bila kali pertama aku tengok dia. " Kata-kata Ashraff menyebabkan dua jejaka itu ketawa kuat sampai pelanggan yang ada kat Secret Recipe itu tertoleh-toleh. “Dah kejut tapi abang tu yang susah nak bangun. Kami tak mahu tahu jantinanya sebab nak tahu masa bersalin nanti. Tapi macam Anum cakap,hanya aku sorang yang dapat jinakkan singa mengamuk ni. tapi tapi tapi aku cuma nak cakap, komen-komen yang aku dapat memang buat aku lagi semangat nak tingkatkan penulisan aku. Sikap malas memang ada, sampai terlupa buat segala kerja umah. :) jodoh itu rahsia Allah. Seperti diketahui bersama, fungsi dan tugas pokok para anggota badan legislatif adalah melakukan pengawasan, membuat produk legislasi dan mengesahkan anggaran pemerintahan. Tapi sekiranya tiada, saya memohon agar hati ini suci buat suami saya. Nura ambil dua keping roti sapu jem dan makan untuk alas perut kerana dia sememangnya lapar, tapi selera makannya terbunuh dengan situasi itu. Kami suami isteri bila berlaku pergaduhan saya akan diam. Dan memang dahulu aku ada perasaan suka pada Umar tapi tak lama sebab Umar diam-diam suka orang lain. com I Hate, Love You (perbaikan) - Secretgirl - Wattpad via www. " "Aku pun nak macam tu Fira. Tapi kalau tergantung macam rasa nak smcakdown emy, I can only tersengih-sengih. Siapa yang tidak kenal Jep, kucing kacak yang selalu mencuit hati kita dengan gelagatnya saban waktu. Baru abang sedar, perasaan menjadi seorang ayah dan suami buat isteri. alhamdulilah satu impian aku tercapai jugak bila aku nak kawin nanti nak daddy yang jadi wali. Aku menghirup udara segar itu sedalam-dalamnya. "Kalau kau taknak suami kau kena rampas, cermin diri kau tu dulu. Tapi, mama dan papa tak pernah nak dengar dan memaksa Ziq kahwin dengan dia walaupun Ziq tak mahu,” ujar Ziqri dengan suara sedikit meninggi. Langsir di bilik Sarah, Adlina tarik seluas-luasnya. Dan saya nak begitulah sampai bila-bila. Haih, nak buat macam mana lah. Joe kembali menemui Ronnie. Kami suami isteri bila berlaku pergaduhan saya akan diam. Nah, langsung saja silahkan simak cerpen yang cukup lucu buat anda sekalian untuk mengibur anda dari berbagai macam kepenatan yang melanda akibat berbagai. Tak lebih dari tu. " ladies first". Perangai paling buruk Adira adalah suka melawan. Aku malu sendirian bila mata suamiku menyorot memerhati seluruh tubuhku itu. Tiba tiba datang dekat aku cakap aku ni bakal suami dia depan ex boyfriend dia. Perkahwinan mereka bermula apabila keluarga mereka salah faham mengenai keakraban mereka. Aku ingat sempat lagi aku nak rushing lintas korang. Meskipun suaminya melancarkan perang tapi dia tetap menyediakan makan dan pakai Fareez. Tapi sekiranya tiada, saya memohon agar hati ini suci buat suami saya. mungkin lah. Sara keras kepala, dia pilih apa yang otak dia decide. Selalu dalam pikiranku bahwa ada sesuatu yang salahdi negri ini. Aku sayang kan kau lebih daripada seorang adik angkat. " Kata-kata Ashraff menyebabkan dua jejaka itu ketawa kuat sampai pelanggan yang ada kat Secret Recipe itu tertoleh-toleh. Tepuk dahi aku. " Saya nak awak releasekan stress. Abang tengok, semua suami diorang yang tolong tolakkan troli untuk isteri, bukannya isteri tolak troli untuk suami. hanya suka-suka sahaja sebenarnya. Awalnya dia sangat baik, tapi lama kelamaan aku berteman dengannya aku jadi sifat aslinya. muzri yang mesej kat group geng kaki tulis, bagitau pasal dia nak post cerpen kat p2uso akak cepat2 bgtau dia pasal cerpen akakkalau novel tu memang akak punya novel pun dah sebulan lebih tak update dah Reply Delete. Nama punya la cantik. Memang latar belakang suami aku ni dah macam jalan cerita novel yang selalu aku baca saja. Bersandarlah Di Pundakku (Put Your Head on My Shoulder) Delapan Harta Pernikahan (Eight Treasure Trosseau) Engkaulah Kejayaanku (You’re My Glory) Istri Berharga Iblis Wang yang Di Manja (Demon Wang’s Golden Status Favoured Fei). Hubungan pacaran kami layaknya gaya pacaran remaja era 90-an, tidak lebih dari nonton bioskop atau makan di restoran cepat saji. Kembang pulak hidung dia macam hidung si Sapi dalam cerita Upin dan Ipin tu. Tapi kalau tak ada kesepakatan dari kami, aku takut hidupnya bayiku nanti akan sepertiku,” ia tertawa kecil. Sebuah kucupan suci dari seorang suami untuk seorang isteri yang baru dinikahi. Lebih tepat lelaki pilihan aku sendiri. Sudah puas kupujuk. “Tapi tetep aja, lo harus nikahin gue. Sinopsis je. Sebenarnya pengen post cerbungnya ya, tapi karena masih berantakan, jadinya masih harus direvisi lagi biar enak dibaca #SUNSETOVERTHERAIN nya. I akui I nakal sangat sebelum ini, tapi I berubah selepas jatuh cinta pada you sebab I nak jadi lelaki yang terbaik untuk Qairra Issandra. “saya nak suami yang soleh! Ya Allah makbulkan doa hamba. Suami aku ni confirm dah membuta. Usia telah mematangkan mereka. Sebelum dia melabuhkan tubuh sebelah suaminya, sempat dia mencapai sebiji karipap dan di sumbat masuk ke dalam mulut. Di dalam kelas yang cukup tenang karena sedang berlangsung pelajaran matematika yang terkenal karena gurunya yang garang. Nama punya la cantik. Tapi nak kisah apa. i'm truly sorry sebab lambat update this post. Orangnya jenis biasa-biasa tapi suka menyanyi dan suka buat ‘peel’ sendiri. mgkn sy pn akn jd mcm org bodoh yg terkorban jgk. Perkahwinan mereka bermula apabila keluarga mereka salah faham mengenai keakraban mereka. Tapi suamiku nggak separah Farhan, lho, ya hanya aja aku yang mungkin terlalu baperan (ya karena efek baca wattpad jadi pingin suami yang sweet :( kurang bersyukur namanya). Sekali lagi, sorry ya sebab DA triple tak ada. Buktinya, setiap gambar kenangan mereka berdua masih ada dalam rumah ini. Disebabkan saya suka membaca novel dan cerpen maka terdetik di hati untuk menulis karya sendiri walaupun tidak sebagus seperti penulis yang lain. Selepas 3 bulan nikah baru saya berpeluang ikut suami yang bertugas di Sabah. Tergelak Hazama mendengarnya, suara macam tu ada hati nak marah dia. malah kamu kena gigih dan besarkan semangat kamu jika. tergelak sendiri di buatnya. Blog diberi nama shiera jamal dan blog ni hanya terdapat cerpen-cerpen yang di karang oleh saya sendiri. dan ada lagi senarai cerpen dan novel yang dah dibuka, menunggu masa untuk dihabiskan,. Tapi percayalah, waktu itu, abang memang mencintai Iman tetapi abang belum bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami,” terang Ilham panjang lebar. Nia memang cukup aku kenali dengan sifat beraninya. Bermula dengan Novel Suamiku Encik ‘Perfect 10′, terus klik pada nama penulis, dan tersangkut dari pagi tadi membaca cerpen2nya yang latest sampai yang ni,. cerpen suamiku cerpen suamiku doktor cerpen seram cerpen suamiku tengku manja cerpen suami garang cerpen suamiku pilot cerpen suamiku sombong cerpen suamiku kuat cemburu cerpen s cerpen s@r@ sassy gurlz cerpen s mara gd mr. Seksi gila kot… lagi satu,lelaki garang tu abang angkat je. Oleh sebab itu, semasa hari cuti umum seperti hari ini Izzah lebih senang menghabiskan masa dengan menemani Ifthar menjalani latihan papan selajunya. Tapi apakan daya, dia insan yang lemah dan hanya mampu berserah. Merindu pada yang masih ada tapi bagaikan tiada. Malam semakin larut. Walaupun kau mempunyai spesifikasi kerja yang tinggi dengan pinggan dah kering letak di sinun, mangkuk di sini, tapi sebab kita dah terbongkang tak larat bangun dia tetap buat dengan. Cerpen yang lebih kepada kisah cinta yang mempunyai pengakhiran yang bahagia. muscle Aku mendongak melihat awan biru. tapi Iesya ni mmg cun, baik dan tak sombong…. Aku menutup suis lampu dan tv di ruang tamu lalu menaiki tangga menuju ke bilik beradu. BOSS OLEH ELIN NADIA. Aku masuk kedalam kereta. Umar baik macam Ariel juga tapi dia tak kasar, tak kedekut, peramah, kelakar dia memang kelakar, dan segalanya yang baik ada pada dia. Kalau dah mengadap laptopnya, suami lalu depan mata pun boleh tak perasan. Cerpen Romantis. Oleh itu , Erra Izzati. Melihat kedatangan Raksasa, suami istri itu ketakutan. Sudah jam 11 malam tapi tak juaku rasakan mengantuk datang menyapaku. Korang mesti tertanyakan? Yup, kandungan aku kembar. Tapi entah mengapa. Merindu pada yang masih ada tapi bagaikan tiada. Tapi bila suami pulang, dia tak segan untuk cium tangan suami dan minta maaf atas kemalasan beliau. Aku hampir mengalirkan air mata dikala mendengar cerita daripada bakal suamiku. Hawa yang terperasankan gelagat pelik Adam itu cepat-cepat menyorok di sebalik penghadang dan memerhati Adam senyap-senyap. sampai trlupa dah jalan cerita. " kata tengku ammar ayah kepada Amira. Aku kenal Zek pun macam tu jelah. alhamdulilah satu impian aku tercapai jugak bila aku nak kawin nanti nak daddy yang jadi wali. " Suaranya hampir-hampir meraung. Kenapa novel dengan bahasa rojak dan sarat dengan hubungan intim suami isteri masih tetap mendapat sambutan walaupun dikecam oleh sesetengah pihak?". Bukannya dia berasa ragu-ragu untuk mengahwini lelaki itu kerana jejaka itu seorang yang jahat mahupun kaki perempuan. Saya tahu keluarga memang mahu meruntuhkan cinta kami. Ewah, sedap saja kan dok mengutuk mama dekat belakang. Tergelak Hazama mendengarnya, suara macam tu ada hati nak marah dia. Sweet kan ? Ha ha ha. Benda yang mustahil macam tu pun Amsyar boleh terfikir. Obrolan Lucu Suami Istri Terbaru - Anda penggemar cerita lucu? Ingin membaca cerita pendek paling lucu yang konyol, gokil, dan kocak? riajenaka. siulan nakal awk dan kwn2, teguran awk pada sy di pondok telefon. " Ucap Iskandar selamba. Sekali lagi, sorry ya sebab DA triple tak ada. Nina menghadap Qai. Pukul dua belas baru dia minta diri. Seorang kawan suami datang ke rumah. Luckily he didn't reject my offer. Mataku terpaku seketika kepada lelaki di hadapanku yang kedudukannya agak membelakangkanku. Kalau aku ikut Allisya mesti seronok,otak pun tak sakit,telinga pun tak sakit. Haicarl yang garang. Tapi aku tak ingat. Ibu Su menolong mereka dengan membuat dua tiga jenis kuih, kalau harap kan Su memang tak dapat laa…yang dia tahu buat karipap-karipap cinta jer. Ini antara kenangan yang manis dan paling gembira. Dijaga oleh suami sendiri di kala isteri bekerja di negeri yang berlainan dengan si suami tegar meminta cerai dengan sang suami yang sanggup menjaga bapa mentua siang dan malam sendirian. cerpen ini saya habiskan dalam satu malam. Tu kan suami aku. Entah kenapa aku geram sangat dengan perangai dia. "Tak salah pun. Lepas ni aku akan pastikan hidup dia menderita. Aku bangun mencapai tuala dan terus ke bilik air untuk mandi. Memang Zaki sempurna sebagai suami yang baik tapi soal hati dan perasaan memang tidak boleh dipaksa. Yang Khuzairi pula lelaki kampung yang sabar sangat, macam kena pula antara Saharul Ridzwan atau Shukri Yahaya. Dahlah sakit hati dengan Shafiq a. Dia sendiri tidak menyangka dapat bertemu mereka kembali selepas 8 tahun terpisah. Hope you all enjoyed reading dearies. Biarin deh suami gue omes juga. Tengok sekarang mak muda lagi, tapi anak semua dah besar-besar. sampai trlupa dah jalan cerita. Selain tu, suami dia sporting jugak la. Kena dengar cakap" nak taknak Siti terpaksa mendengar arahan. Its Deeda: Suami muda yang manja Tangga kedua yang aku tau makcik Rosnah Mat Aris, 55 dan suaminya Tajul Effendi Isa, Beza usia 26 Tapi makcik ni x nak expose gambar suami. Tanganku mencapai telefon yang berada di atas meja kecil di tepi katil. ”ujar suaminya sambil tayang muka sedih dan kecewa kerana Zana tidak mengingatinya tapi dia setiap hari terbayangkan wajah perempuan di hadapannya,yang kini telah menjadi isterinya yang sah. cerpen ni menarik tapi agak menyakitkan hati sebab that moment bila orang yg kita sayang tiba² menghilang ni sangat sakit. ” Kata ayah ku. _____ "Papa nak kamu dua orang kahwin tak kisah la kamu nak bantah ke apa ke keputusan muktamad Bulan depan kahwin. Mungkin perasaan seorang wanita yang tergugat apabila melihat suami mereka bersembang dengan perempuan lain, itu aje. Tapi, selera aku mati sebab bapak singa ni duduk di sebelah aku. Majlis kita aku dah tetapkan lagi dua bulan dan kau mesti setuju. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat! 1 Julai 2007, Buat suami yang baru kupunya, Terima kasih kerana menawarkan cintamu, Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu, Ara memang cinta padamu, Dan Ara menangis bila abang melamarku Buat suamiku yang baru kupunya,. Apalah sangat nak direbutkan, bukan luak pun kalau berkongsi. Walaupun kau mempunyai spesifikasi kerja yang tinggi dengan pinggan dah kering letak di sinun, mangkuk di sini, tapi sebab kita dah terbongkang tak larat bangun dia tetap buat dengan. ” Dulang yang berisi air kopi dan sepinggan karipap diletakkan di hadapan suami dan anaknya. Nama yang begitu cantik tapi sayang, perangainya tidak mampu menjadi secantik dirinya. Masa tu suami aku ni memang dah jadi pujaan anak dara kampung ni. ''Dia begitu teruja. Kerja aku pun tak pasti. Aku melihat si suami menggenggam erat tangan si isteri. " Erm,Suri??" "Ya," "You look so sweet and cute bila pakai baju macam nieh," Aku hanya mampu tersenyum kecil mendengarkan pujiannya. muscle Aku mendongak melihat awan biru. “Tak salah pun. Hah ! Para isteri dan bakal isteri. tapi Lia sikit pun tidak cakap apa-apa, Zarul tinggal serumah dengan Lia. Apa gunanya dia sebagai isteri jika tak mampu menenangkan suami. Dah aku kata aku tak suka maknanya tak suka lah! Haih Mina. "Awak sapa yang jadi. terus ajak suami aku g BOMBA aku tak nak budak2 takut ngan aku sebab aku garang tapi aku nak dorang takut ngan aku. Tapi disebabkan si pembuli tu dah mula gunakan "Aku suami kau. ''Aku jeling dia yang sudah tersengih. Senyum Sarah terhenti. Kerja aku pun tak pasti. Bukan melawan apa, cuma melawan kata aje. Sejak akhir-akhir ini suaminya amat sibuk. Aku menutup suis lampu dan tv di ruang tamu lalu menaiki tangga menuju ke bilik beradu. Maafkan abang Aira. Senyap je dari tadi. Malam tu apa yang kau nampak adalah salah. Aku pun dah tengok dah bakal suami aku. “Dik,,uda nggak ada nyokab gue…”Ega mengingatkan Diko,Diko langsung melirik,dengan tatapan senyum nakal gue-udah-pw-neh,lalu Ega menatap Diko dengan mata Garang,dan siap melempar Diko bantal sofa”Lo pindah nggak,apa gue lempar…”Diko langsung loncat dan pindah ke bangku disampingnya,sesaat terjadii keheningan,nggak ada yang berbicara diantara keduanya. Siapa sangka kami masih menjadi suami isteri. Sebab tu lah hari ni dia berusaha cari aku. Bahkan seorang teman bercerita “ jadilah pelacur di depan suami”. Seorang kawan suami datang ke rumah. Ya Allah, beratnya ujian untuk mereka. Janganlah dia dituduh tidak sopan oleh tetamu Encik Azman itu. Tak lama lagi Adam akan jadi suami kau. "Not my fault abang. Dinda pun tak nak segala makan minum abang tak dihalalkan oleh mama jadi Dinda tak minta dilepaskan tapi tolong fahami Dinda untuk kali ni saja. Kacau daun betullah alarm aku ni. Hihihi, sorry kawan-kawan. Aku melihat si suami menggenggam erat tangan si isteri. Mak dulu pun kahwin awal , sweet 17 lagi. Tu kan suami aku. Nak Didik Anak Perempuan Memang Mencabar, Tapi Kalau Tahu Rahsianya Semua Jadi Mudah Menjaga anak-anak memang tak mudah, anak lelaki atau anak perempuan keduanya mempunyai cabaran tersendiri yang perlu ayah dan ibu tempuhi. Tak pasal-pasal aku jadi ustazah tidak bertauliah hari ini! Hikss. com I Hate, Love You (perbaikan) - Secretgirl - Wattpad via www. cerpen ni dgr macam tak LOGIK tapi inilah yg berlaku kepada sahabat ibu saya. Tapi dia still tak boleh terima aku sebagai suami dia,’’ balas Akif Furqan sebelum menyedut Jus Avokado kegemarannya itu. Pebulu tangkis yang sering dipasangkan bersama Tantowi Ahmad ini telah mengukir banyak prestasi di kancah internasional. ~*~ Perempuan yang garang luarannya sebenarye lembut hati nye. ''Aku pegang kata-kata kau Sab. Nizam menepuk perlahan bahu isterinya. CREATE A POST. Hihihi, sorry kawan-kawan. "Abang boleh. ” Ucap Raudhah kepada Hamim yang berjalan selamba saja di sebelahnya. Cerpen: Tuan Singa Suka Aku? “Sarah!!” jerit Faiz dari kamar. Sekali lagi, sorry ya sebab DA triple tak ada. 3 Bulan aku berumah tangga dengan suamiku. “Along pergi bancuh air sendiri. Padan la dia arif sangat pasal engine kereta masa kitaorang bertekak haritu. Macam mana tau dorang copule? Sebab si lelaki pakai baju dengan tulisan berprint ‘Dia GF saya’ di belakang bajunya, begitu juga dengan perempuan sebelahnya cuma ayat sahaja yang berbeza, ‘Dia BF saya’. So, you with me? Ke masih nak yang supercool?". "Dia cakap dia suami Lisa. Tapi aku pergi juga ke kaunter untuk memesan makanan. Nama je isteri, suami kerja ape pun tak tau. Kami tak mahu tahu jantinanya sebab nak tahu masa bersalin nanti. "Tapi aku akan rasa lebih bahagia kalau kau bersama Boy semula. Bermula dengan Novel Suamiku Encik ‘Perfect 10′, terus klik pada nama penulis, dan tersangkut dari pagi tadi membaca cerpen2nya yang latest sampai yang ni,. Hari pun berganti. Amarudin Iqbal dan juga Amirudin Imran itu adalah nama penuh kembar yang mereka kenal di kolej lama mereka. Aku dah hilang kata2 nak cakap ni jadi tutup tv dan berlalu ke bilik utk tidur. Senyap je dari tadi. Menurut cerita mama, bakal suamiku ini anak lelaki sulung dalam keluarganya, tapi adik beradiknya hanya empat orang. Ibu Su menolong mereka dengan membuat dua tiga jenis kuih, kalau harap kan Su memang tak dapat laa…yang dia tahu buat karipap-karipap cinta jer. Ya, memang Allah yang menciptakan perasaan kasih, belas, sayang, cinta. Sudah hampir sehari jugalah aku disajikan dengan wajah memuncung suamiku. Walaupun kau mempunyai spesifikasi kerja yang tinggi dengan pinggan dah kering letak di sinun, mangkuk di sini, tapi sebab kita dah terbongkang tak larat bangun dia tetap buat dengan. Aku dah ada anak 2 orang. Aku terus berjoging mengelilingi taman yang besar itu. Tak banyak sangat melayan awak. Jiran aku ni sepasang suami isteri yang tak de anak walaupun hampir 5 thn kawin. Hati abang selalu kata ‘pujuk isteri kamu kalau kamu sayang dan cinta dia’. Nasib baik Zack sebab menyambut Arin. " Wajahnya bertukar ceria. Dinda janji akan sentiasa menjaga nama baik abang sebagai suami Dinda yang sah. Cerpen ni pun, en. Apa yang tak kena, bagitahu apa salah sayang. Alah biarlah. Dania merenung wajah suaminya. Tapi sebab aku tak sampai hati nak sakitkan hati ibu yang dah berkenan sangat kat kau. walaupun cerita cinta selepas berkahwin ni dah banyak orang tulis, tapi Sahara suka sangat dengan istilah bercinta selepas kahwin. maaf jika saya menyinggung kamu. Tapi permintaan dia ditolak mentah-mentah dan siap kena backhand dengan papa aku yang sememangnya garang dengan dia. Ita tunduk, takut melihat tenungan suaminya yang garang itu. Lagipun, suami bukan milik kita sorang tau tapi milik. Tapi sayangnya bukan semua yang baik-baik saja yang ada pada penggunaan pengangkutan awam ini. Malahan aku bersendirian membeli barang-barang hantaran. Tapi Ara mohon sangat untuk dapatkan restu keluarga ni. “Tapi tetep aja, lo harus nikahin gue. Harith yang kononnya gagah itu pun termakan juga penamparnya. Dia seorang yang baik serta peramah,” katanya yang juga ahli Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) berkenaan. haha im so get into the heroines la. Jangan lah lama-lama sangat tunang. Kontrol sikit emosi kau. Pada ibu dan insya-Allah Ara terima papa sebagai suami ibu. Waduh harus garang mungkin ya. Sebenarnya, cantik atau tidak seseorang perempuan itu adalah pada pandangan suami dan keluarganya. Kalau bukan dengan aku sekali pun, mungkin dengan orang lain. Jangan tunggu laki korang sweet ye, tapi korang mulakan untuk jadi romantik dan sweet. Sekiranya dilawan silap-silap kena penampar darinya. “You’re most welcome my bakal isteri… dan tolong, janganlah panggil bakal suami dengan panggilan Datuk pula… awak tu bakal isteri saya, jadi mulakan praktis ya… sayang ke, abang ke… apa-apa yang sweet dan menyedapkan telinga saya and of course… yang memudahkan lidah awak. Kalau tak, buat bodoh aje Situasi 2 (isteri garang) :. Kalau tak pandai jaga diri mesti jadi mangsa seluk saku, lebih-lebih lagi kalau naik komuter dan LRT. Kan aku kata yang aku akan cuba. " Erm,Suri??" "Ya," "You look so sweet and cute bila pakai baju macam nieh," Aku hanya mampu tersenyum kecil mendengarkan pujiannya. Kerja aku pun tak pasti. Dia juga ingin merasai perasaan bercinta dan dicintai oleh insan yang bergelar suami dalam hidupnya. Seorang yang bongkak dan pembuli. Perkahwinannya pada hari ini meriah dengan kehadiran teman-teman lamanya. Suamiku tidur di bilik atas. Perkahwinan mereka bermula apabila keluarga mereka salah faham mengenai keakraban mereka. Sejak itu semua orang panggil dia Peah. Sudah puas kupujuk. Kacau daun betullah alarm aku ni. "Walaupun awak dingin plus garang saya tetap sayang awak" kata tengku Aira Amira. CREATE A POST. Perlahan aku bangun dari sofa sambil meregangkan urat-urat simpul. Aku mengatur sedikit tali kasutku. Saya cukup terharu dengan suami tapi bila pulang bercuti, ada saja berita yang kurang enak, suami ada perempuan, suami suka berjalan, suami tidak balik waktu Maghrib, tak beri belanja dapur, suami baik depan saya sahaja dan bermacam cerita. Aku ada gak terfikir, baru kenal seminggu tapi dia macam dah kenal aku lebih dari tu. Banyak laki-laki yang kuat, pintar, kaya, punya kekuasaan dan bisa berbuat apa saja, tapi semuanya tidak bisa dipercaya. Cuma dia dan bakal suami dia je yang tahu. Kahwin terus kan senang,macam aku ni. ''Dia begitu teruja. siulan nakal awk dan kwn2, teguran awk pada sy di pondok telefon. Haicarl yang garang. Kemudian lelaki ini tidak bergerak lagi. Saya kerja sini sementara dan tak sangka jumpa awak. Memang boleh hidrate kalau macam ni. Tapi sayangnya bukan semua yang baik-baik saja yang ada pada penggunaan pengangkutan awam ini. Tapi, mama dan papa tak pernah nak dengar dan memaksa Ziq kahwin dengan dia walaupun Ziq tak mahu,” ujar Ziqri dengan suara sedikit meninggi. "Kalau kau taknak suami kau kena rampas, cermin diri kau tu dulu. Walaupun kisah fantasi, tapi aku suka cara penulis muda ni mencorakkan cerita dia. Saya tak sengaja. Majlis kita aku dah tetapkan lagi dua bulan dan kau mesti setuju. Tapi apakan daya, dia insan yang lemah dan hanya mampu berserah. Tapi kenapa aku cakap garang tu sweet? Ahaaa. Abang sedih. Padahal nak aje aku simbah kopi dekat dia. Tiba-tiba aku melihat dia dengan wajah baru, dengan kesegaran baru, dengan semangat baru. Sepanjang beberapa bulan aku di sini, aku mendapat tahu dalam dirinya, mengalir darah diraja. "ujar suaminya sambil tayang muka sedih dan kecewa kerana Zana tidak mengingatinya tapi dia setiap hari terbayangkan wajah perempuan di hadapannya,yang kini telah menjadi isterinya yang sah. Tak ada DA triple. Aku kenal Zek pun macam tu jelah. tapi Lia sikit pun tidak cakap apa-apa, Zarul tinggal serumah dengan Lia. Aku masuk kedalam kereta. “Baru usik sikit dah merajuk. Walaupun hatinya masih ragu untuk menerima abang angkatnya sebagai seorang suami, tapi apakan daya, dia tidak boleh berpatah balik lagi. Lelaki terakhir yang akan bersemadi dalam jiwa ini. Cinta Irfan begitu kukuh buat Suraya. If not sure malu besar punya. Alya berpusing menghadap Adam dengan muka bengisnya seperti singa betina. Dan memang dahulu aku ada perasaan suka pada Umar tapi tak lama sebab Umar diam-diam suka orang lain. aku ingat abang betul dia. Sekali lagi, sorry ya sebab DA triple tak ada. Tapi aku pula yang rasa serba salah.